OTP: a devizamegtakarítás volt az első negyedév favoritja

Gazdaság, 2022.05.18

Az OTP bank ügyfeleinél jelentős összegek halmozódtak fel az év elején, a befektetési volumen mégis 10 százalékkal elmaradt a bank várakozásától, a legnépszerűbb megtakarítási forma a deviza volt, megelőzve a forint takarékszámlát és az értékpapírokat - közölte a bank szerdán az MTI-vel.

A hitelintézet szakértői szerint az orosz-ukrán fegyveres konfliktus, illetve az azt övező gazdasági folyamatok keltette bizonytalanság okozta a befektetések elmaradását a várakozástól.

A családoknak járó szja-visszatérítés, a fegyverpénz és a 13. havi nyugdíj folyósításának köszönhetően jelentős összegek érkeztek az OTP Bank ügyfeleinek számláira. Az eddigi adatok szerint a rendkívüli kifizetések több mint 60 százalékát a hitelintézetben hagyták - írták.

Úgy tűnik, a feszült geopolitikai helyzet és az ennek kapcsán a gazdaságra is negatívan ható bizonytalan környezet miatt sokan kivárnak, sőt tartalékolnak, amely logikus reakció az ehhez hasonló körülmények között. Fontos azonban kiemelni, hogy az összegnek a jelentős része látra szóló folyószámlákon pihen, így a magas infláció miatt folyamatosan veszít értékéből - áll a közleményben.

Fabriczki Rita, az OTP Bank megtakarítási termékekért felelős vezetője a közlemény szerint kijelentette, hogy a fegyveres konfliktus enyhülésével, a tőkepiaci hozamok fokozatos javulásával a megtakarítási folyamatok normalizálódására számítanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!