OTP: jó eredményeket ért el, megfelelelt a kihívásoknak a csoport

Gazdaság, 2021.05.07

Nagyon jó eredményeket ért el az OTP csoport idén az első negyedévben, sikerült megfelelnie a kihívásoknak  - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes a bank negyedéves eredményeit ismertető sajtóbeszélgetésen pénteken Budapesten.

Bencsik László szerint már közel van a járvány negatív hatásának megszűnése; a második fél évben gyorsan felfutó fogyasztással, csökkenő munkanélküliséggel, dinamikus gazdasági környezetre számítanak a csoport minden országában. A második fél évben nagyon prosperáló időszak várható, minden országban az elsőhöz hasonló második negyedévi adatokat várnak.

Az OTP-csoport pénteken közölt adatai szerint a vártnál jobb eredménnyel zárta az első negyedévet, 93,3 milliárd forint konszolidált adózás utáni eredményt könyvelt el, szemben az előző negyedév 71,4 milliárd forintos eredményével, és az egy évvel korábbi 4 milliárd forintos negyedéves veszteségével. A bankcsoport korrigált konszolidált adózott eredménye 117,2 milliárd forint volt, 49 százalékkal jobb az előző negyedévinél, és 268 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőttinél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!