Pályakezdőként hogyan kezdjem?

Gazdaság, 2020.01.08

Iskolából kikerülve sokan elveszve érzik magukat. A padokból kikerülve egyből a munkaerőpiacon kellene helytállnunk, de hogyan tegyük ezt? Hogyan tegyük ezt, ha szakképzettségünk nem nyilvánul elegendőnek, és sorra kapjuk a visszautasításokat?

Pélyakezdő Sokan esnek abba a hibába, hogy tanulmányaik befejeztével nem találják a megfelelő munkahelyüket szakképzettségüknek és elképzelésüknek. Nincsenek is könnyű helyzetben a mai fiatalok. Munka lenne, hiszen a hirdetéseket olvasva rengeteg helyre keresnek embert, de ezek vagy nem szakmába illőek, vagy nagyon messze van, vagy a fizetés olyan, miből megéli éppen, hogy meglehet. Fiatalként a csak megélhetésnél többre vágyunk, hiszen terveink és céljaink lennének, amihez a pénz elengedhetetlen. Ebben a helyzetben csinálják azt sokan, hogy külföldön próbálják meg, és inkább ott vállalnak kevésbé szakmájukhoz közelálló, de fizetésben többet ígérő állásokat. Az ilyen állások csak fizetésben kecsegtetőek, de ezek mellett a lakhatás és a közösségi élet nagyban eltérő az itthonitól, illetve teljesen más kultúra és gasztronómia is jellemzi a külföldi országokat, nem beszélve az idegen nyelvi tudásról.

De aki itthon marad, mit tegyen? A NyiregyhazaAllas.hu álláskereső honlap ebben próbál nekünk segíteni. A város legaktuálisabb állásait találhatjuk a weboldalon. Képesek vagyunk szakképzettségünknek és elképzelésünknek megfelelőn szűrni az állások között. Az ideális munkahely megtalálása érdekében keresnünk kell hosszútávon, és kipróbálni magunkat különböző pozícióban is akár. Ha tehetjük képzésekre is eljárhatunk, hogy további tudásunkat fejlesszük. Összegzésként elmondhatjuk, hogy pályakezdőként nehéz dolgunk van, de ez egy olyan szakasza az életünknek, amit át kell élnünk és közben a lehető legnagyobb tapasztalatot szerezni szakmánkban, hogy a későbbiekben feljebb tudjuk lépni a ranglétrán, a magasabb fizetés és a jobb beosztás érdekében.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!