Planet 2021 - Kormánybiztos: már több mint 550 üzleti tárgyalást bonyolítottak le a szakkiállítás keretében

Gazdaság, 2021.12.02

Eredményes a kedden megnyitott Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expó, a szakkiállítás két napja alatt már több mint 550 üzleti tárgyalást bonyolítottak le a kiállító cégek -  mondta Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos csütörtökön az A pavilonban tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a szakkiállításon a visegrádi országok (V4) 183 kiállítója mintegy 20 ezer négyzetméteren mutatja be a fenntarthatósághoz hozzájáruló termékeit, szolgáltatásait, kutatási programjait, illetve egyetemi-felsőoktatási képzéseit.

A kormánybiztos fontosnak nevezte a fiatalok megszólítását, a szemléletformálást, és elmondta: ezért felépítettek Jövő Hősei elnevezéssel egy külön helyszínt az ifjúsági élményprogramoknak, ami szabadulószoba, kalandpark és élő színház "egyvelege". Az E és D pavilonokban a 10-16 éves korosztálynak azt mutatják meg, hogy mit jelent a fenntarthatóság, mivel járulhatnak hozzá a mindennapokban, és milyen kihívásokkal néz szembe a bolygó. A rendezvénysorozaton arra keresik a választ, hogyan lehet megőrizni a világot a következő generációknak. A legújabb digitális megoldásokat sorakoztatták fel, hogy a gyerekek számára izgalmassá tegyék a programokat, és Joó István közlése szerint nagy az érdeklődés a játékos-interaktív bemutatók iránt.

Kitért arra, hogy elsősorban vidéki diákcsoportok a MÁV vonataival ingyenesen érkeznek a kiállításra, az egy hét alatt 153 diákcsoportot fogadnak a Hungexpón.

Joó István közölte: sikerült az ide látogató iskoláscsoportoknak 21. századi létesítményt kialakítani. A népszerűsége miatt - közel hatszoros volt a túljelentkezés a programokra - tervezik a Jövő Hősei állandó kiállítássá alakítását, hogy később is megtekinthető legyen.

A Planet Budapest 2021 területén számos intézkedéssel óvják a látogatók egészségét, a belépés kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges, a maszk viselése kötelező, számos kézfertőtlenítő pontot helyeztek ki, és gyakori takarítással is csökkentik a járványveszélyt - jelezte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!