PM: munkahelyi oktatásokkal is segítik a pénzügyi ismeretterjesztést

Gazdaság, 2019.05.24

A lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő kormányzati stratégia részeként a Tesco, a SPAR és a Magyar Posta dolgozói vehettek részt elsőként pénzügyi ismeretterjesztő előadásokon, ahol a Pénzügyminisztérium (PM), a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék szakértői tájékoztatták a résztvevőket többek között a banki szolgáltatásokról és a  panaszkezelés tudnivalóiról - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

A szakértők beszámoltak a lakosságnak szóló kormányzati támogatásokról is, köztük a családi otthonteremtési kedvezményről.

Kiemelték, az előadások célja a fogyasztók pénzügyi tudatosságának erősítése, illetve a családi pénzügyek tervezésének elősegítése, ami a PM szerint hozzájárul a magyarországi pénzügyi kultúra fejlesztéséhez is.

Hasonló megfontolásból indította el nemrég a Pénzügyminisztérium az "Okosan a pénzzel!" elnevezésű honlapot, amely áttekinthető módon, közérthető formában nyújt hatékony segítséget a mindennapokat érintő pénzügyi kérdésekben minden korosztály számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!