Regionális műsorszóró szervezet tagja lett az Antenna Hungária

Gazdaság, 2021.01.14

Regionális műsorszóró szervezet tagja lett az Antenna Hungária, a közép- és délkelet-európai, nemzetközi műsorszóró szervezet tavaly november végén alakult Zágrábban, elnevezése Meeting of Regional Broadcasting Organisations and Transmitting Equipment Manufacturers (MBT) - tudatta az Antenna Hungária az MTI-vel csütörtökön.

Az alapítók Árki Zsoltot, az Antenna Hungária műszaki igazgatóját a nemzetközi szervezet igazgatóságának tagjai közé választották. Az alapító okiratot az Antenna Hungária tavaly december végén írta alá. A szervezet létrejötte a közlemény szerint mérföldkő a térség műsorszóró társaságai együttműködésének történetében, lehetőséget adva a közös munka magasabb szintre emelésére.

A horvát, a montenegrói, a szerb, a szlovén, valamint a magyar műsorszóró társaságok részvételével alapított regionális szervezet (MBT Egyesület) küldetése, hogy elősegítse a térség műsorszóró társaságainál felhalmozódott ismeretek, információk és tapasztalatok megosztását, illetve a legjobb gyakorlatok cseréjét, a rádiókommunikáció és távközlés területén megjelenő új technológiák bemutatását, továbbá nemzetközi szakmai konferenciák szervezését, hasonló európai szervezetekkel és intézményekkel együttműködésben.

Az MBT Egyesület kiemelt céljai között szerepel a lassan két évtizedes hagyománnyal rendelkező MBT Konferencia megszervezésének támogatása, amely rendezvényt az alapítók a műsorszórás területén Közép- és Délkelet-Európa vezető nemzetközi konferenciájává kívánják tenni. Az alapító közgyűlésen a résztvevők elfogadták a szervezet alapszabályát, pénzügyi tervét, illetve 2021-es munkatervét is, amely egyebek mellett tartalmazza az Egyesület lehetséges új tagjaival történő, kapcsolatfelvételre irányuló szándékot is - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!