Rekordmértékben nőttek márciusban a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.04.30

Márciusban a lakosságnak nyújtott központi támogatásoknak köszönhetően rekordmértékben nőttek a személyi jövedelmek az előző havihoz képest az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) pénteki jelentése alapján.

Márciusban 21,1 százalékkal, a valaha regisztrált legnagyobb mértékben nőttek a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban a februári 7,0 százalékos havi csökkenés után. A piac a ténylegesnél kisebb, 20,3 százalékos havi növekedést várt márciusra.

A személyi jövedelmek elsősorban a lakosságnak nyújtott központi költségvetési támogatásoknak köszönhetően növekedtek márciusban.

A személyi kiadások 4,2 százalékkal nőttek márciusban az előző havihoz képest, kilenc hónapja a legnagyobb mértékben. Elemzők 4,1 százalékos havi növekedést vártak márciusra a februári 1,0 százalékos csökkenés után.

A lakossági kiadások 2020 júniusa óta a legnagyobb mértékben nőttek az idén márciusban, elsősorban a központi támogatásoknak köszönhetően megnövekedett szabadon elkölthető jövedelemnek köszönhetően. A kiadások növekedtek mind a tartós, mind a nem tartós eszközök és szolgáltatások beszerzése esetén. A tartós eszközökre fordított kiadások legnagyobb részét autókra és alkatrészekre fordította a lakosság. A szolgáltatásokra fordított összeg legnagyobb részét az éttermi és szállásköltségek tették ki.
https://www.bea.gov/news/2021/personal-income-and-outlays-march-2021
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!