Rekordszámú új belépő csatlakozott tavaly az OTP Nyugdíjpénztárhoz

Gazdaság, 2021.03.03

Egy év alatt, több mint 13 ezer új belépő csatlakozott az OTP Nyugdíjpénztárhoz, ami az utóbbi 10 év legjobb eredménye - tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t szerdán.

A közlemény szerint 2020 végén már közel 238 ezer pénztártag gyarapította nyugdíjcélú megtakarításait a társaságnál.

A pénztár közölte: a befizetések összege tavaly közel 9 százalékkal emelkedett 2019-hez képest, részben az innovatív bankkártyás fizetési lehetőségeknek és az online is elérhető szolgáltatásoknak köszönhetően.

Tavaly a pénztárhoz érkező mintegy 25 milliárd forintnyi befizetés 76 százaléka az egyéni befizetésekből származott - részletezték. A munkáltatók összesen 5,8 milliárd forintnyi hozzájárulást utaltak dolgozóik után a nyugdíjpénztárhoz - tették hozzá.

Tavaly több mint 16 ezer bankkártyás tranzakciót indítottak a pénztártagok és összesen 1,1 milliárd forintot fizettek be bankkártyáik segítségével - ismertették.

Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: továbbra is azon dolgoznak, hogy gyarapítsák ügyfeleik megtakarításait és fejlesszék a digitálisan elérhető szolgáltatásaikat a biztonságos és kényelmes ügyintézés érdekében.

"Meggyőződésem, hogy 2020-ban a magyarok sikeresen vizsgáztak a hosszú távú öngondoskodás terén" - így fogalmazott az ügyvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!