Részvény-visszavásárlási aukciót tart júniusban a Magyar Telekom

Gazdaság, 2021.05.10

A Magyar Telekom június 10-én tartja meg a korábban bejelentett részvény-visszavásárlási aukciót - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

A távközlési társaság 10,207 milliárd forint értékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényeseitől javadalmazás céljából.

Korábban azt közölték, hogy a 2020. évi nyereség terhére fizetendő 15,311 milliárd forint osztalék, ami részvényenként 15 forintot jelent, kiegészül a 10,207 milliárd forint keretösszegű részvény-visszavásárlással, aminek egy részvényre vetített értéke 10 forintnak felel meg. Az osztalékfizetés kezdő napja június 2.

Az aukciót a Budapesti Értéktőzsde kereskedési rendszerén bonyolítják le. A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről kezdődik, és legfeljebb a keretösszeg eléréséig tart. A részvételi feltételeket, az ajánlatgyűjtés részleteit és a többi információt a tranzakció előtt teszik közzé.

Befektetési vállalkozásként a Magyar Telekom megbízásából az UniCredit Bank Hungary Zrt. működik közre.

A Magyar Telekom tavaly is vásárolt vissza részvényeket. 2020 júniusában a meghirdetett teljes keretösszegért, vagyis 5,2 milliárd forint értékben fogadtak el ajánlatokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!