Richter: a cariprazine ASEAN-piacokra kapott törzskönyvi engedélyt

Gazdaság, 2019.08.08

A Mitsubishi törzskönyvi engedélyt kapott a cariprazine termékre egyes ASEAN-piacokra - Szingapúr, Thaiföld - vonatkozóan - közölte a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) ASEAN-országokban tálalható leányvállalatai törzskönyvi engedélyt kaptak a cariprazine-ra skizofrénia indikációban.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, az MTPC pedig leányvállalatain keresztül értékesíti a készítményt az említett piacokon.

A Richter a törzskönyvezési eljáráshoz kapcsolódóan úgynevezett mérföldkő-bevételre jogosult, valamint az értékesítés függvényében royalty bevételben részesül.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a tájékoztatásban kiemelte, hogy elégedettek a legújabb törzskönyvezési eredményekkel, melyek a cariprazine terméket eljuttatják a délkelet-ázsiai régióba, ily módon újabb lépést tettek abba az irányba, hogy a cariprazine világszerte elérhetővé váljon a skizofréniában szenvedő betegek számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!