Romániában 5,3 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések az első nyolc hónapban

Gazdaság, 2019.10.11

Romániában 5,3 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések az első nyolc hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte a román országos statisztikai intézet pénteken.

A növekedés elsősorban a tartós fogyasztási cikkeknek köszönhető, amelyekre az új megrendelések 12,8 százalékkal nőttek.

Augusztusban az új ipari megrendelések 1,3 százalékkal nőttek a tavalyi év nyolcadik hónapjához mérten, ugyanakkor júliushoz képest 13,5 százalékos visszaesést jegyeztek fel.

A statisztikai intézet szintén pénteken közölte, hogy az iparban működő vállalatok árbevétele 5,8 százalékkal nőtt az első nyolc hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten. Az árbevétel augusztusban 1,2 százalékkal emelkedett éves összehasonlításban, ugyanakkor júliushoz mérten 13,5 százalékos visszaesést mértek.

A statisztikai intézet várhatóan hétfőn közli az augusztusi és az első nyolchavi ipari termelés adatait. Az első hét hónapban a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal csökkent a román ipari termelés a tavaly azonos időszakihoz mérten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!