Romániában 6,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés az első negyedévben

Gazdaság, 2022.05.19

A nyers adatok szerint 6,5 százalékkal nőtt a román építőipari termelés az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakhoz mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított növekedés 4,1 százalék volt.

A növekedés főleg a karbantartási és javítási munkálatok volumenének köszönhető, amely 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A felújítások volumene 5,1 százalékkal, míg az új építéseké 4,1 százalékkal volt nagyobb.

Az épületek típusa szerint a nem lakóépületeknél 18,3 százalékos, a lakóépületeknél 18 százalékos növekedést jegyeztek fel, ugyanakkor az ipari létesítményeknél 7 százalékos visszaesés volt.

Márciusban az építőipari termelés volumene 4,6 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint a tavalyi év harmadik hónapjához mérten, a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint 1,1 százalék volt a bővülés.

Tavaly 1,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés az előző évihez mérten, miután 2020-ban 15,9 százalékkal, 2019-ben csaknem 28 százalékkal emelkedett éves összevetésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!