Romániában tavaly 4,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Gazdaság, 2023.02.06

Romániában tavaly 4,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adatok szerint a 2021-es évhez mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

A tavalyi 4,4 százalékos növekedés főleg az üzemanyag-kereskedelem 9,6 százalékos bővülésének köszönhető, de a nem élelmiszerekből is 4,5 százalékkal többet adtak el a vizsgált időszakban, míg az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítése 1,4 százalékkal emelkedett.

Tavaly decemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adatok szerint 3,6 százalékkal nőtt az előző év utolsó hónapjához mérten, a kiigazított érték szerint a bővülés 3,8 százalék volt. Tavaly novemberhez képest a kiskereskedelmi forgalom a nyers adatok szerint 7,5 százalékkal bővült, a kiigazított érték szerint pedig 1,4 százalékkal emelkedett. A belföldi fogyasztás egyik legfőbb mutatójának számító kiskereskedelmi forgalom 2021-ben 10,1 százalékkal emelkedett az előző évivel összevetve Romániában, miután 2020-ban 2,2 százalékkal nőtt 2019-hez képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!