Romlott decemberben a befektetői hangulat az euróövezetben

Gazdaság, 2021.12.06

Jelentősen, a vártnál jóval nagyobb mértékben romlott decemberben a befektetői hangulat az euróövezetben a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

Decemberben 13,5 pontra, az idén április óta a legalacsonyabbra csökkent a novemberi 18,3 pontról az euróövezeti befektetői hangulatindex a várt 15,9 pont helyett.

Az index összetevői közül az elkövetkező hat hónapra vonatkozó várakozások egy hajszálnyival javultak ugyan, de az aktuális környezet megítélése lényegesen romlott. A kilátások megítélésének a mutatószáma 13,8 pontra emelkedett 13,3 pontról, az aktuális helyzet megítélésének a mutatószáma viszont 13,3 pontra esett vissza 23,5 pontról.

A mintegy 1100 intézményes befektető körében végzett felmérés alapján a Sentix nem tartja kizártnak a gazdasági aktivitás recesszióba süllyedését sem. A Németországban és Ausztriában bevezetett korlátozó intézkedések különösen nagymértékben rontották az aktuális helyzet megítélését a befektetők körében. A zárlatintézkedések véleményük szerint súlyosabban érintik a gazdasági aktivitást mint korábban.
https://www.sentix.de/index.php/sentix-Economic-News/lockdown-blues.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!