RÖVDHÍR - Elkezdődött a Paks és Cece közötti út felújítása

Gazdaság, 2020.08.10

Elkezdődött a 6231-es, Paks és Cece közötti út felújítása - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója hétfőn Pakson, sajtótájékoztatón.

Becze Szabolcs elmondta, a Soltút Kft. az út 8+18 és a 19+565 kilométerszelvénye közötti szakasz rekonstrukcióját a terv szerint év végére fejezik be.

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a Közép-Duna menti térség útfejlesztési programjában megkezdődött a Györköny-Puszthencse út felújítása, és hamarosan átadják a munkaterületet a Paks, Sárszentlőrinc és Nagydorog közötti út felújításához is.

A Magyar Közút közleménye szerint a 6231-es úton Paks külterületi, valamint Németkér kül- és belterületi szakaszain 10 kilométer 483 méter hosszúságban nettó 992 millió forintért végzi el a munkát a kivitelező. A szakaszhoz csatlakozik majd az út további, 4,6 kilométeres részének felújítása, így az út Tolna és Fejér megyében 24 kilométer hosszan újul meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!