Sikeres volt az Alteo zártkörű részvénykibocsátása

Gazdaság, 2019.03.25

Sikeresen lezajlott az Alteo Nyrt. zártkörű tőkeemelése, amelynek során a társaság csaknem 2 milliárd forint értékben, a korábban meghatározott ársáv felső határán bocsátott ki részvényeket - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Az Alteo március 13. és 19. között zajló, zártkörű részvénykibocsátása során a befektetők közel 2,8 milliárd forint összértékben nyújtottak be előzetes kötelezettségvállalási nyilatkozatokat, míg az eredetileg megcélzott jegyzési érték 1,5 milliárd forint volt. Túljegyzés maximum 2 milliárd forintig volt elfogadható. A befektetők elsősorban hazai intézményi és belföldi jogi személyek voltak.

A befektetőknek minimum 100 ezer euró kibocsátási értékű új részvény megvásárlására kellett kötelezettséget vállalniuk. Az új részvények végleges kibocsátási árát az igazgatóság 670 forintban, a 660-670 forintos ársáv felső határán állapította meg. A túljegyzés során a nagyobb összegű befektetésre kötelezettséget vállalók előnyt élveztek.

A forrásbevonás azért vált szükségessé, mert az Alteo olyan kedvező megtérülésű projekteket lát a hazai piacon, amelyek finanszírozásához rövidesen nagyobb mennyiségű saját tőkére lehet szüksége. A projektlehetőségek javarészt megújuló energetikai beruházások, befektetések, amelyek között vegyesen találhatóak akvizíciók és zöld-, illetve barnamezős fejlesztések. A potenciális befektetési célpontok teljes befektetési és finanszírozási igénye 7-10 milliárd forint - közölték.

Az Alteo részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 815 forint, a legalacsonyabb 630 forint volt, hétfőn 725 forinton zárta a kereskedést, ami 5 forintos - 0,68 százalékos - csökkenés az előző záróárhoz képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!