Sikeresen zárult a Széchenyi Tőkebefektetési Alap befektetése a bonyhádi autóipari cégbe

Gazdaság, 2018.11.30

Pénzügyileg eredményesen lezárta befektetését a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SzTA) a bonyhádi székhelyű, bőrbevonatú autóalkatrészek gyártásával foglalkozó Schaefer-Oesterle cégben - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. pénteken az MTI-vel.

Az autóipari cég a befektetési időszak alatt közel 1 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket, foglalkoztatottsági létszámát pedig megduplázta.

Az SZTA 2015-ben 223 millió forint összegű kockázati tőkét fektetett a társaságba, amely ezzel egyidőben 96 millió forint értékű privát tőkét is bevont. A tőkebevonás mellett a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében a cég pályázati támogatással új telephelyre költözött, valamint új beruházásokat tudott megvalósítani, ezer négyzetméterrel bővítette gyártócsarnokát, valamint 8 nagy értékű berendezést is üzembe helyezett, összesen közel 1 milliárd forint értékben.

A cég új munkahelyeket hozott létre, 2015 óta a foglalkoztatottak létszáma közel a duplájára, 370-re nőtt. A már meglévő és új munkahelyek hosszú távú megtartása a jövőben is kiemelt cél.

A Schaefer-Oesterle Kft. a negyven éve alapított németországi anyacég leányvállalataként 2005 óta gyárt prémiumkategóriás autómárkák számára bőr alapanyagú belsőtér komponenseket Bonyhádon. A befektetési időszak alatt tulajdonosváltás történt, a német anyacéget nemrég egy francia autóipari beszállító vásárolta fel. A közel 5000 főt foglalkoztató vállalatcsoport tagjaként a Schaefer-Oesterle számára a német prémium kategórián túl egyéb területek is potenciált rejthetnek - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!