Stabil bevétellel számol 2021-ig a Magyar Telekom

Gazdaság, 2019.02.21

Az idei mérsékelt csökkenést követően 2021-ig szinten maradó bevétellel és enyhén növekvő EBITDA-val számol a Magyar Telekom.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett középtávú vállalati előrejelzés szerint az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) évente átlagosan 1-2 százalékkal, a szabad cash-flow átlagosan 5 százalékkal nő a következő években. A CAPEX költését (beruházás tárgyi eszközökbe és immateriális javakba) az ideivel azonos szinten
tervezi tartani a vállalat.

A Magyar Telekom a 2019. évi eredmény után részvényenként 27 forint osztalék fizetését valószínűsíti. (A hivatalos osztalékjavaslatot később terjesztik a közgyűlés elé.)

A középtávú stratégia - mint írták - a változó üzleti környezetben rejlő lehetőségek kiaknázására összpontosít. Fejlesztéseik közül kiemelték többek között az optikai hálózat gyorsuló kiterjesztését, a rézhálózat kivezetését és az ED3 hálózat modernizálását. A Magyar Telekom ezen felül piaci helyzetének megőrzésére, az új technológiai lehetőségek kihasználására és hatékonyságának javítására törekszik a közlemény szerint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!