Stratégiai megállapodást kötött a Renault csoport és a Magyarországon is gyártóbázissal rendelkező Vitesco Technologies

Gazdaság, 2022.07.18

A globális autóipar egyik legnagyobb szereplője, a Renault csoport és a Magyarországon is gyártóbázissal rendelkező, a fenntartható mobilitást támogató, modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi fejlesztője, a német Vitesco Technologies stratégiai együttműködést írt alá az elektromos és a hibrid hajtásláncú autók erősáramú elektronikai rendszereinek közös fejlesztéséről és gyártásáról.

A Vitesco Technologies MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a megállapodás értelmében a két társaság egyesíti szellemi és gyártási képességeit. A felek célja egy, a piacon egyedülálló erősáramú elektronikai - "One Box" néven futó - koncepció kifejlesztése. A Renault csoport az elektromos és a hibrid járművek terén szerzett tudását osztja meg és használja föl, míg a Vitesco Technologies a "kategóriájában legjobb" technológiákat és eljárásokat biztosítja.

A "One Box" egy olyan kulcsfontosságú elektronikai egységet takar, amely egy dobozban egyesíti a hibrid és elektromos járművek energiaellátáshoz és hajtáshoz kapcsolódó összes meghatározó alkatrészét. A Renault járműveinek jövőbeli fejlesztése során példátlan kompaktságot érhetnek el a "One Box" segítségével, amelynek köszönhetően további hangsúlyt fektethetnek az utastér méretének és a kényelem növelésére. Az újdonság konfigurációi és az összeszerelése, valamint a különböző alapvető alkatrészek az elektromos és hibrid hajtásláncokhoz igazodnak. A fejlesztési munkálatok döntő részben Toulouse-ban zajlanak majd.

A "One Box" a tervek szerint 2026-tól a Renault elektromos és hibrid járműveiben jelenik meg. A cél az, hogy a Renault csoport végül ezt a terméket a 100 százalékban elektromos járművek számára szerelje össze a franciaországi ipari telephelyein. Ezzel az új partnerséggel a Renault csoport kiterjeszti az elektromos értéklánc feletti ellenőrzését, miután integrálja a rendszerébe ezt a "minden az egyben" erősáramú elektronikai eszközt.

A partnerség részeként a Renault csoport egyúttal többéves szerződést biztosít a Vitesco Technologies számára a Renault hibrid járműveinek erősáramú elektronikai rendszereinek kifejlesztésére. Ezen túlmenően a Vitesco Technologies 2025-től a Renault csoport számára egy "High Voltage Box"-ot szállít majd, amely egyesíti a DC/DC átalakítót és a töltőt az akkumulátoros elektromos járművekhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!