Stratégiai megállapodást kötött a Trenkwalder és az ELTE Iskolaszövetkezet

Gazdaság, 2021.04.28

Stratégiai megállapodást írt alá az ELTE Iskolaszövetkezet (ELTE ISZ) és a Trenkwalder - közölte a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság szerdán az MTI-vel.

A megállapodás alapján a szervezet (amely 2013-ban indult) ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet néven folytatja tevékenységét, és a korábbi nonprofit jelleg helyett piaci alapú, professzionális működésre áll át.

Az iskolaszövetkezet önfenntartó működését biztosító bevételei elsősorban a kiközvetített, illetve kölcsönzött diákok, valamint a diákszövetkezethez kiszervezett munkák után járó díjakból, jutalékokból tevődnek össze.

Az együttműködés részeként a Trenkwalder végzi a sales és az operatív tevékenységet, az ELTE ISZ pedig a toborzást.

A Trenkwalder hálózatára építve az iskolaszövetkezet országos szintre terjeszti ki működését, kihasználva a gazdasági nyitás nyomán a diákmunka iránt megugró keresletet.

A közleményben Nógrádi József, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a diákmunka iránti keresletben a következő hónapokban várható nagy ugrás: a járvány visszaszorításával együtt járó nyitás hatására nem csupán a vendéglátó- és szálláshelyek, valamint a visszatérő rendezvények, hanem a kereskedelmi szektorban működő cégek is jelentős plusz munkaerőt fognak igényelni. Úgy vélte, komoly esély van arra, hogy a 24 év alattiak foglalkoztatási volumene akár a 300 ezres szintet is megközelíti majd, ebben a növekedésben pedig kiemelt szerepe lesz a diákok foglalkoztatásának.

Nógrádi József szerint a ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet már az első évben egyszerre ezer diákot helyezhet el a munkaerőpiacon. Az egyetem iskolaszövetkezete önmagában egyszerre 300-400 diák számára tudott állást biztosítani.

A megállapodásnak köszönhetően a diákok a tervek szerint nagy gyártó vállalatoknál, szolgáltatóközpontoknál, kutatással és fejlesztéssel bíró gyártó vállalatoknál találhatnak munkát, míg korábban az iskolaszövetkezet az ELTE partnerhálózatában helyezte el őket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!