Szabolcsban 2,3 milliárd forint értékben fejleszti áramhálózatát az E.ON

Gazdaság, 2018.07.12

Az E.ON idén 2,3 milliárd forint értékben tervez beruházásokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Nyíregyházán - jelentette be a E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. csütörtökön sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

Haraszti Judit, a zrt. vezérigazgatója elmondta, a fejlesztési összeg több mint felét a csatlakozási igényekkel kapcsolatos beruházások teszik ki. Az energiavállalat emellett hálózatrekonstrukcióra- és fejlesztésre, madárvédelemre, elektromos autótöltők telepítésébe és duális villanyszerelő-képzésbe ruház be saját forrásaiból.

Nyíregyházán mintegy 600 millió forint értékben történnek beruházások - mondta el az MTI kérdésére Alföldi Zoltán, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. nyíregyházi üzemvezetője. A nyírségi megyeszékhely áramhálózati üzeme körülbelül 246 ezer fogyasztónak szolgáltat, emellett több mint 4500 kilométer középfeszültségű és 4800 kilométer kisfeszültségű vezeték fejlesztéséről, karbantartásáról gondoskodik.

Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros polgármestere (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón elmondta, Nyíregyházán mintegy ötven helyszínen zajlanak beruházások, az áramszolgáltató és az önkormányzat között kiváló az együttműködés. Ennek példája, hogy a Sóstógyógyfürdőn épülő Pangea Ökocentrum és Szálloda energiaellátásának kiépítését a vállalt határidő előtt fejezte be a szolgáltató.

Az E.ON elektromos töltőket és napenergiával működő kiserőműveket egyaránt telepít a megyeszékhely területén, emellett elkészült a Magyarországon egyedülálló hálózati energiatároló egység is a megyeszékhelyhez közeli Leveleken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!