Szakmai együttműködést kötött az AmCham Hungary és a HIPA

Gazdaság, 2020.09.09

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) is támogatja a BSS Hungary (Business Services Sector Hungary) elnevezésű kezdeményezést, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) az üzleti szolgáltatószektor 24 képviselőjével indított el az iparág hazai népszerűsítésére.

A HIPA és az AmCham szerdai közös közleménye szerint az együttműködés keretében közös iparági felmérést indítottak, melynek eredményeit a november 25-én megrendezésre kerülő Business Services Hungary iparági rendezvényn ismertetnek.

Ésik Róbert, a HIPA vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelte: a magyarországi üzleti szolgáltató szektor az egyik legfejlettebb és legérettebb a régión belül. A világjárvány által okozott gazdasági lassulás ellenére az idei év első felében négy jelentős beruházási döntés született az ágazathoz köthetően, amely több mint 1100 új munkahelyet jelent a következő időszakban.

A vezérigazgató szerint a BSS Hungary kezdeményezés erősíti az iparág ismertségét és elismertségét, ezáltal hozzájárul a tehetségek megtartásához és új befektetések vonzásához.

A közlemény szerint Magyarországon az üzleti szolgáltatószektor az elmúlt néhány évtizedben a magyar gazdaság egyik zászlóshajójává vált, mintegy 120 üzleti szolgáltató központ több mint 55 ezer embernek ad munkát és nyújt hosszútávú karrierlehetőséget. Ennek ellenére a szektor ismertsége a munkaerőpiacon erősítésre szorul, főként a fiataloknál. Ezért a projektben résztvevő cégek célja, hogy közös kommunikációs és branding tevékenységnek köszönhetően az országban dinamikusan növekvő iparág minél ismertebb és elismertebb legyen a fiatalok körében.

Az együttműködő cégek közös kommunikációs tevékenységet folytatnak az iparág pozicionálása érdekében, együttesen vesznek részt egyetemi és karrierorientációs eseményeken. Emellett kapcsolatot alakítanak ki oktatási intézményekkel, diákszervezetekkel, tanárokkal. Törekvésük, hogy a pályaválasztáskor mind a tanulók, mind a szülők, tanárok vegyék számításba az iparágat - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!