Szakszövetség: a hőszivattyú terjedése csökkentheti az energiafelhasználást

Gazdaság, 2022.07.21

A hőszivattyús technológia terjedésének elősegítése lehet az energiafelhasználás hathatós csökkentésének, a fosszilis energiahordozóktól való függetlenedésnek egyik záloga - hívta fel a figyelmet a Magyar Hőszivattyú Szövetség csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Kiemelték a hőszivattyús megoldások jelentik az elektromos áram alapú fűtés leggazdaságosabb módját, mivel főleg megújuló energiával működnek, jelenleg a leginkább költséghatékony és környezetbarát fűtési megoldást teszik lehetővé.

Kifejtették, a hőszivattyú működési elve viszonylag egyszerű, az egyre nagyobb arányban megújuló forrásokból előállított, alacsonyabb széndioxid-tartalmú villamos áramot arra használják, hogy hatékonyan összegyűjtsék a környezet hőjét, és olyan hőmérsékletre emeljék, amely alkalmas az épületek fűtésére, hűtésére és meleg víz előállítására.

A szivattyúkban leggyakrabban a levegőből és a talajból származó környezeti hőt hasznosítják, de a technológia alkalmas a hulladékhő, a szennyvíz, a geotermia vagy a természetes vizek hasznosítására is - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!