Szalai: ismét a legígéretesebb startupokat keresi a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Gazdaság, 2019.01.10

Ismét a legígéretesebb startupokat keresi a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a startup vállalkozások Be Smart versenyéhez közeledve - mondta Szalai Piroska, az alapítvány kuratóriumi elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Hozzátette: olyan vállalkozásoktól várnak írásbeli pályázatokat január 28-án délig, amelyek már piacra léptek, rendelkeznek prototípussal.

Elmondta: a verseny nyertesei külföldi bemutatkozásra, kapcsolatépítésre kapnak lehetőséget. A nyertesekből négy olyan csapatot szerveznek, amelyek Magyarországot képviselik majd a világ startup bemutatóin, illetve versenyein. Az egyik csapat részt vesz a világ egyik legdinamikusabban növekvő technológiai fórumán, a dublini Futurescope-on, egy másik a Rheinland Pitch-re, a Rajna parti városok legnagyobb startup versenyére jut majd ki. A harmadik, szlovák startupokat is magában foglaló csapat az áprilisi Budapest startup fórumon ismerteti fejlesztésüket, míg a negyedik a lisszaboni Smart Cities Summit kiállításon mutatkozhat be - magyarázta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!