Szántóföldi napok megrendezését tervezi az agrárkamara Mezőfalván

Gazdaság, 2021.04.21

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megrendezi a 2021. június 9-10-re tervezett NAK Szántóföldi Napok szabadtéri agrárszakmai kiállítást, amennyiben az érvényben lévő járványvédelmi előírások lehetővé teszik - közölte a NAK szerdán.

Az agrárkamara az MTI-nek elküldött közleményében ismerteti: az ország rendre legnagyobb területen, több mint 400 ezer négyzetméteren megrendezett szántóföldi rendezvényének ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldek adnának otthont, az aktuálisan érvényes járványügyi előírások maximális betartásával.

A NAK Szántóföldi napok immár több éve az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg, szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon - közel 10 ezer négyzetméteres területen - rendre a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát képviselő cégek mutatják be gépeiket, eszközeiket. Rendszerint 15 ezer négyzetméteres demópályán próbálhatók ki a gépek, illetve gépkapcsolatok.

A tervek szerint a rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek; továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni.

A kétnapos rendezvényre ingyenes a belépés, az esemény évről évre széles körű tájékozódási pontot kínál a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a közel 100 ezer négyzetméteres növény fajtabemutatókon és mikroparcellákon termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülnek a szervezők.

További információk a www.szantofoldinapok.hu oldalon lesznek elérhetőek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!