Szeptemberben nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2018.10.03

Szeptemberben hét hónapja a legnagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás a magánvállalatoknál az Egyesült Államokban az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet csütörtökön publikált jelentése szerint.

A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet (Automatic Data Processing/ADP) kimutatása szerint szeptemberben 230 ezerrel nőtt a privátszektorban nem mezőgazdasági munkakörökben foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban.

Az adat jóval meghaladta a várakozásokat, piaci elemzők 185-187 ezres növekedést vártak szeptemberre a 163 ezerről 168 ezerre módosított augusztusi növekedés után.

A szeptemberi 230 ezres növekedés hét hónapja a legmagasabb. A növekedéshez a szolgáltatóipari szektor 184 ezerrel, a termelőipari szektor 46 ezerrel járult hozzá. Az ötvennél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatoknál 56 ezer volt a növekedés, az 50 és 500 közötti alkalmazottat foglalkoztató középvállalatoknál 99 ezres, a nagyvállalatoknál pedig 75 ezres volt a havi növekedés.

A szolgáltatóiparon belül a legnagyobb, 70 ezres növekedés a professzionális és üzleti szolgáltatásoknál volt. Az informatikai munkakörökben viszont 3 ezres csökkenés következett be.

A termelőiparban az építőipar járult hozzá a legnagyobb mértékben a növekedéshez 34 ezer új munkahellyel.
http://www.adpemploymentreport.com/2018/September/NER/NER-September-2018.aspx
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!