Szijjártó: új üzemet épít a Metal Shredder Hungary a Vajdaságban

Gazdaság, 2021.03.19

Új üzemet épít a Metal Shredder Hungary Kft. a Vajdaságban, a nemesfém tartalmú elektronikai hulladékok újrahasznosításával foglalkozó magyar cég az 546 millió forintos beruházáshoz 325 millió forint kormányzati támogatásban részesül - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a támogatási oklevelet átadó ünnepségen csütörtökön, Budapesten.

Új üzemet épít a Metal Shredder Hungary a Vajdaságban Szijjártó Péter hozzátette: a cég a különböző iparágakban felhasznált termékeket teszi újra alkalmassá az ipari felhasználásra.

A beruházás új hidat épít Szerbia és Magyarország között - mondta.

Szavai szerint Szerbiával jelenleg a leghatékonyabb és legjobb együttműködést ápolja Magyarország a közös történelmük során. Az ország a legtöbb jogot biztosítja a területén élő magyar nemzeti közösségnek.

"Minél erősebbek a szomszédaink, annál erősebbek vagyunk mi is" - fogalmazott a tárcavezető.

Kitért arra, hogy a cég a beruházással nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában a piacvezető szereplők közé tartozhat. A kft. tevékenysége azért is fontos az országnak, mivel itt jött létre a világ legnagyobb elektromosakkumulátor-gyártó kapacitása. A magyar cégek a gyártáskor képződő anyagok újrafeldolgozásában tudnak fontos szerepet vállalni.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az exportban jeleskedő magyar vállalkozásoknak lehetőséget kell teremteni, hogy a külpiacra kihelyezzék a termelésük legalább egy részét, amivel növelni tudják az exportteljesítményüket, és újabb növekedési forráshoz juttatják a magyar gazdaságot.

Ismertette: a 70 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett Külpiaci növekedési támogatási programban eddig 33 magyar cég hajt végre 99 milliárd forintnyi beruházást külföldön, döntően a szomszédos országokban, amihez a kormány 51 milliárd forint támogatást biztosít.

Mindez azt mutatja a miniszter szerint, hogy a magyar gazdaság dinemzióváltásának ez a szegmense is sikeres. Létrejött és egyre szélesebb a magyar tulajdonú vállalatoknak az a köre, akik az exportpiacaikon egy-egy beruházással még sikeresebbek tudnak lenni - mondta.

Török András, a Metal Shredder Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a cég több mint egy évtizede része a magyar hulladékgazdálkodási iparnak, több eljárása iparjogvédelem alatt áll. Napelemek, lítium akkumulátorok feldolgozását is tervezik kifejleszteni, több projektjük van folyamatban.

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy a gazdaság-újraindítási akcióterv a jövőbe mutat.

A magyar kormány jelentős támogatásokkal járul hozzá a vállalkozások jövőjéhez, példaként a bértámogatásokat, a kedvezményes hitelprogramokat említette. Ebbe illeszkedik a Metal Shredder Kft. fejlesztése is, hogy a jövőben kutatás-fejlesztéssel, innovációkkal új piacokra jussanak el, magasabb szintre léphessenek - mondta.

A cég a nyilvános adatok szerint 2019-ben egymilliárd forint árbevételt ért el, az előző évi 929 millió forint után, adózott nyeresége pedig egy év alatt 20 millióról 56 millió forintra nőtt. A cég nemesfém-tartalmú elektronikai hulladék begyűjtésével és selejtezett röntgenfilmek feldolgozásával foglalkozik.
(MTI)

Galériánk

Új üzemet épít a Metal Shredder Hungary a Vajdaságban Új üzemet épít a Metal Shredder Hungary a Vajdaságban Új üzemet épít a Metal Shredder Hungary a Vajdaságban Új üzemet épít a Metal Shredder Hungary a Vajdaságban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!