Szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya

Gazdaság, 2019.01.14

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert (devizacsere-tendert) tartott hétfőn, amelyen 25 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A jegybank által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1987 milliárd forint marad.

A jegybank a honlapján közölte: a tenderen meghirdetett mennyiség 78 millió euró (25 milliárd forint) volt, melyre a bankok 263 millió euró (84 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az egy hónapos lejáraton 25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. A swaptenderen 7 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tender eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás január 16-án 1987 milliárd forint marad. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 74,8 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 199,1 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 747,4 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 965,5 milliárd forintot tesz ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!