Szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya

Gazdaság, 2019.01.21

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy és három hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert (devizacsere-tendert) tartott hétfőn, amelyeken 50 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A jegybank által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1987 milliárd forint marad.

A jegybank a honlapján közölte: a meghirdetett mennyiség mindkét futamidőn 78 millió euró (25 milliárd forint) volt. A bankok az egy hónapos lejáraton 491 millió euró (156 milliárd forint), a három hónaposon pedig 470 millió euró (150 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB mindkét lejáraton 25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy és három hónapos swaptenderen 7, illetve 5 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás január 23-án 1987 milliárd forint marad. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 99,7 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 223,9 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 722,7 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 940,7 milliárd forintot tesz ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!