Szoftverfejlesztő központ épül Budapesten a Siemens-csoport vállalata számára

Gazdaság, 2019.03.25

Csaknem 20 ezer négyzetméteres szoftverfejlesztő központot épül Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára.

Az épület hétfői alapkőletételén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára kijelentette, hogy a beruházás erősíti a megbízó Siemens kapcsolatait Magyarországgal. Szigeti Ádám példaértékűnek nevezte a német vállalat innovációs eredményeit, hiszen tavaly több Simens-szabadalmat jegyeztek be Európában, mint amennyit a földrész bármelyik országa benyújtott.

A helyettes államtitkár fontosnak nevezte a magyar kis- és közepes vállalatok innovációs képességének javítását, ennek érdekében hatékonyabb pályázati rendszert ígért. Úgy vélte, a közepes mérető magyar vállalatok a globális értékláncokba is bekapcsolódhatnak, a fejlett innovációs ökoszisztéma pedig a közszolgáltatások és ellátórendszerek fejlődéséhez is hozzájárulhat.

A kutatás és fejlesztés nem csupán a 2020-as évek társadalmi és fogyasztói igényeire, hanem akár a 2030-as és 2040-es évek kihívásaira is segíthet választ adni - mondta. Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. ügyvezetője a vállalat hatékonyságának javulását várja attól, hogy egy központba vonják össze a budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységeket. Az épület erényei közül kiemelte az egyetemek közelségét. Mint mondta, fontosnak tartják a kapcsolatépítést a felsőoktatással, illetve a részvételt a jövő mérnökeinek képzésében. A beruházó Wing Zrt. elnök vezérigazgatója a rendezvényen kiemelte, hogy a munkaerő-kereslet felértékeli a korszerű irodaházakat, hiszen a legjobb szakemberek megszerzéséhez és megtartásához a vonzó munkakörnyezet is hozzájárul. Noah Steinberg abban is bízik, hogy az új épületek nem csupán a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft GmbH magyarországi vállalatának a fejlődését segíti, de közvetve a nemzetgazdaság bővülését is támogatja, építészeti értéke pedig gazdagítja a fővárost. A hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park építésének második ütemében készül el. A központ 100 százalékos a bérlők, a Siemens és az Evosoft több mint 1600 munkatársát fogadja be 2021 elejétől. Az 512 parkolóhelyet és 1900 négyzetméternyi raktárak is befogadó épület bruttó területe 21 400 négyzetméter, irodáinak alapterülete összesen 19 500 négyzetméter lesz.

Noah Steinberg az MTI kérdésére közölte, hogy a beruházás összegét a Wing Zrt. egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. a 2017 október 1-től 2018 szeptember 30-ig tartó üzleti évében mintegy 25,8 milliárd forint árbevételre tett szert, csaknem 5 milliárd forinttal többre mint egy évvel korábban. Adózott profitja 2 milliárd forintról 3,4 milliárdra nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!