Tavaly a negyedik negyedévben több mint 44 ezer négyzetméterrel nőtt a budapesti modern irodapiac

Gazdaság, 2019.01.21

Tavaly a negyedik negyedévben négy új irodaépület (a HillSide Offices, a Tópark Offices, a Pasaréti Irodaház, a Societé Budapest) átadásának köszönhetően 44 265 négyzetméterrel bővült a budapesti modern irodapiaci állomány - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a főváros teljes modern irodaállománya jelenleg 3 millió 628 ezer 105 négyzetmétert tesz ki, amelyen belül 3,01 millió négyzetméteren bérbeadható irodák, 609,70 ezer négyzetméteren pedig egy-egy cég saját tulajdonú irodaépülete található.

Kiemelték, 2018. negyedik negyedévében 7,3 százalékos volt az üresedési ráta, ami 0,2 százalékos csökkenést mutat az előző év azonos időszakához képest. A legtelítettebb alpiac az előző negyedévhez hasonlóan a Pest Nem-Központi alpiac elnevezésű terület, ami a teljes pesti oldalt lefedi, kivéve a Duna és a Nagykörút által határolt belső területeket, itt az üresedés jelenleg 3,4 százalékos, ezt követi a Váci út, ami 4,3 százalékos kihasználatlansági mutatóval rendelkezik. A legmagasabb, 38 százalékos üresedési ráta továbbra is az agglomerációban, azaz a főváros elővárosaiban mérhető.

A tavalyi utolsó negyedév legnagyobb méretű tranzakciója a Raiffeisen előbérleti szerződése volt az Agora Towerben 19 300 négyzetméterre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!