Tavasszal indulhat a kereskedés az OXO Technologies Holding részvényeivel

Gazdaság, 2021.03.19

Tavasszal indulhat a kereskedés a technológiai innovatív vállalkozásokból álló portfólióval rendelkező OXO Technologies Holding részvényeivel - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

A közleményben jelezték: a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett határozat szerint az OXO törzsrészvényeit március 19-i hatállyal az értékpapírlistára történő felvétellel regisztrálták az Xtend piacra.

Az első kereskedési napot még nem határozták meg, a részvényekkel való kereskedés a regisztrációt követően tervezett zártkörű tőkeemelés lezárultával indulhat majd meg - közölte a holding.

Az OXO Technologies Holding a BÉT - közepes méretű vállalkozásoknak kialakított - Xtend piacára tavaly december 14-én kezdeményezte regisztrációját; a cég információs dokumentumát a BÉT február 3-án hagyta jóvá.

A tájékoztatás szerint az OXO csoport aktív szereplője a közép-európai régió korai és növekedési fázisú technológiai befektetési piacának, 100 ezer eurótól 3 millió euróig fektet be ígéretes innovatív cégekbe korai és növekedési fázisban egyaránt, illetve esetenként kivásárlásokat is végrehajt.

Az OXO Technologies Holding a technológiai innováció bármely területén aktív befektető. Portfóliójában a vállalati megoldások, a mesterséges intelligencia és adatalapú technológiai fejlesztések, a felhő alapú szolgáltatások, a kiberbiztonság, valamint a clean tech, fintech, agritech és med-tech típusú befektetések a jellemzőek.

A közlemény idézi Oszkó Pétert, az OXO Technologies Holding igazgatóságának elnökét, aki szerint a közép-európai régiós piacok technológiai cégei és fejlesztései minőségben és innovációs tartalomban felveszik a versenyt a nemzetközi piacokkal, miközben árazásban és gazdálkodási hatékonyságban jelentős előnyöket tudnak felmutatni nyugati versenytársaikhoz képest. A járványhelyzet ezt a szektort tovább élénkítette, a digitalizációs folyamatokat tavaly már nem elsősorban kényelmi, hanem szükségbeli szempontok alakították és gyorsították fel - hangsúlyozta.

Az OXO csoport ebben a szektorban 2014. óta aktív befektető, az OXO Technologies Holding 2020. elején pedig a cégcsoport eddigi sikeres technológiai befeketéseit foglalta egységes portfólióba. A cég Xtend piacokra történő bevezetése így egy kiegyensúlyozott technológiai portfólióba és ezáltal a technológiai innovációk piaci potenciáljába nyújthat befektetési lehetőséget - jelezte az igazgatóság elnöke.

Pongrác Dávid, az OXO Technologies Holding befektetési igazgatója és igazgatóságának tagja a közleményben kifejtette: az Xtend piacra történő bevezetés után zártkörű tőkeemelést terveznek, ennek keretében megállapodott részvényárazás mellett intézményi és magánbefektetőknek kínálnak befektetési lehetőséget minimum 1, maximum 3 milliárd forint értékben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!