Terjeszkedéshez nkp-kötvénykibocsátást fontolgat a Richter

Gazdaság, 2021.03.31

A Richter Gedeon Nyrt. akvizíciós képességeinek javítása érdekében felülvizsgálja külső finanszírozási lehetőségeit, az ügyvezetés kötvénykibocsátást fontolgat   a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában (Nkp) - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

A közlemény szerint a részvétel a kötvényprogramban az igazgatóság jóváhagyásának függvénye.

A társaság pozitív döntés esetén a 10 éves kötvények összegéről, kamatozásáról, a kibocsátás időpontjáról "megfelelő időben tájékoztatást fog adni a tőkepiac szereplői számára" - írták.

A Richter nyeresége és árbevétele 2020-ban jelentősen emelkedett. A nemrég közölt gyorsjelentés szerint a gyógyszeripari vállalat 2020-ban 104,7 milliárd forint konszolidált nyereséget ért el, 122 százalékkal nagyobbat az előző évinél, éves árbevétele 566,8 milliárd forint volt, 11,6 százalékkal haladta meg az előző évit.

Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója a jelentésben kiemelte, árbevételük és fedezeti hányadaik a tervek szerint vagy a felett alakultak, amiben a javuló jövedelmezőségű alaptevékenységen túl a Vraylar amerikai felfutása különleges szerepet játszott.

A vezérigazgató a jelentésben arról is beszámolt, hogy miután megvásárolták a Johnson & Johnson leányvállalatának, a Janssen-nek az Evra fogamzásgátló tapaszát, a Richter a világ legszélesebb körű női fogamzásgátló megoldásait nyújtó vállalattá vált.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A keddi kereskedésben a papírok záró árfolyama 9105 forint volt. Az elmúlt évben a legmagasabb ára 9145 forint, a legalacsonyabb 6000 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!