Termelő és logisztikai inkubátort épít a Xanga csoport Nyíregyházán

Gazdaság, 2024.05.27

Termelő és logisztikai inkubátorcsarnok épül a Xanga csoport és Nyíregyháza önkormányzatának együttműködésében a város ipari parkjában, a mintegy négymilliárd forint értékű befektetés alapkövét hétfőn tették le a nyírségi megyeszékhelyen - közölte a cégcsoport az MTI-vel.

Közleményükben ismertetik: a helyhatóság és a cégcsoport által létrehozott Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap portfóliójába tartozó Nyia Rising Kft. befektetésével az inkubátor első üteme épül meg az ipari területen, ezzel lehetővé válik a városba már betelepült és a jövőben betelepülő termelő és logisztikai vállalatok megnövekedett kapacitásigényeinek korszerű kiszolgálása.

A modern, környezettudatos, multifunkciós inkubátorcsarnok mérete 18 ezer négyzetméter lesz, ebből az első ütemben megépülő közel 7 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény úgynevezett "shell and core" állapota 2025 elejére készül el. Ez azt jelenti, hogy az épületbe a betelepülő bérlők elkezdhetik a technológiai transzfert, majd megkezdhetik a tevékenységüket.

A következő években a 15 hektáros fejlesztési területen a Xanga csoport további ütemekben több tízezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai épületkomplexumot tervez megvalósítani 10 milliárd forintot meghaladó befektetési volumenben - olvasható a közleményben.

A befektetésekhez szükséges pénzügyi forrásokat a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap biztosítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!