Több mint 1,3 milliárd forintból újulhatnak meg a hévízi magánszálláshelyek

Gazdaság, 2020.05.29

A hévízi magánszálláshelyek összesen mintegy 1,3 milliárd forinthoz juthatnak, ha élnek a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) magánszállások fejlesztésére vonatkozó pályázati lehetőségével - közölte a város önkormányzata pénteken az MTI-vel.

Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) arról adott tájékoztatást, hogy a hévízi szobakiadók - a Kisfaludy-program lehetőségein felül - az önkormányzat évek óta zajló minőségfejlesztési pályázatán is nyerhetnek támogatást, így minden adott ahhoz, hogy verseny- és piacképes, európai szinten is minőségi fejlesztéseket hajthassanak végre. Ez Hévízen több mint 3 ezer szoba korszerűsítését jelentheti.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szükséges pályázatok megírásához, benyújtásához az MTÜ által kiképzett, a hévízi Tourinform-irodában dolgozó szakemberek, illetve az önkormányzat munkatársai is ingyenes segítséget nyújtanak.

H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsadó közlése szerint a veszélyhelyzet kihirdetése után több hévízi szálloda is komoly felújításba kezdett, ezért ezek csak júniusban nyitnak újra. A kormány ugyanakkor Hévízen további öt szálloda felújítására és egy új szálloda építésére összesen mintegy 10 milliárd forintot, Keszthelyen pedig egy-egy felújításra és építésre ugyancsak pályázati támogatással 8 milliárd forintot biztosít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!