Több mint 800 millió forintos fejlesztés kezdődik a Ferropatent Zrt.-nél

Gazdaság, 2018.05.16

Két európai uniós projekt támogatásával több mint 800 millió forintos beruházással bővíti kapacitásait és egyik üzemcsarnokát az acélkereskedelemmel és -feldolgozással foglalkozó szekszárdi Ferropatent Zrt. - közölte a cég az MTI-vel.

A fejlesztéseket a zrt. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 366 millió, illetve 37 millió forintos támogatásával valósítja meg - írták.

Közleményük szerint az egyik, a magasabb feldolgozottságú acélipari termékek előállításához szükséges kapacitásbővítő projekt eredményeként a cég képes lesz a jelenleginél szélesebb termékskála előállítására, és el tud érni új célcsoportokat, elektronikai és autóipari cégeket. A fejlesztésekkel új piacok nyílnak meg a Ferropatent előtt, az export bővítése révén a környező országok piacain is megerősítheti szerepét.

A másik projektben a cég telephelyén 1200 négyzetméterrel, mintegy kétszeresére bővítik III. számú csarnoképületet, és például vékonyabb lemezek megmunkálására alkalmas CNC élhajlító berendezést szereznek be.

Az 1992-ben alapított, 90 embert foglalkoztató vállalkozás 2017-ben 68 752 tonna acélterméket forgalmazott - mondta Barta Gábor pénzügyi és gazdasági igazgató az MTI-nek, hozzátéve, hogy az év utolsó negyedében záruló projektek forgalomra gyakorolt hatása 2019-ben jelentkezik.

A Ferropatent Zrt. tavaly 14 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózás előtti eredménye 469 millió forint volt; idén az előző évihez hasonló nagyságrendű árbevételre számítanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!