Több mint félmilliárdból zajlik szálláshelyfejlesztés Dél-Zalában

Gazdaság, 2021.04.23

Félmilliárd forintot meghaladó összeget nyertek el Nagykanizsán és térségében magánszálláshelyek és panziók fejlesztésére - közölte pénteki nagykanizsai sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője.

Cseresnyés Péter (Fidesz) felidézte, hogy a pandémiás helyzetben leginkább sújtott turizmus megsegítésére a kormányzat jelentős forrásokat biztosít. A fejlesztési támogatásoknak köszönhetően a szálláshelyek az újranyitást követően színvonalasabb körülmények között fogadhatják vendégeiket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. kiírására országosan 60 milliárd forintból mintegy 14 ezer szálláshely megújítására lehetett pályázni. Bár Nagykanizsa és térsége nem számít a frekventált idegenforgalmi helyek közé, így is jelentős összegű támogatást nyertek panziók és magánszálláshelyek a színvonalat növelő fejlesztéseikre - fogalmazott Cseresnyés Péter.

A képviselő jelezte: a dél-zalai térségben 8 panzió együttesen 283 millió forint, 70 magánszálláshely üzemeltetője pedig 244 millió forint fejlesztési támogatáshoz jutott. Örvendetes, hogy a Mura fejlesztési program által érintett településeken, a belső-zalai falvakban is szép számban nyertek támogatást a pályázók, így a nyárra remélt erős turisztikai szezonban már megújultan fogadhatják a vendégeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!