Több mint hatszázmillió forintos fejlesztés Mezőhegyesen

Gazdaság, 2022.08.09

Több mint hatszázmillió forintos fejlesztéssorozat kezdődik a Békés megyei Mezőhegyesen uniós támogatásból.

Pap István Tibor (független), a csaknem ötezres lakosú város polgármestere kedden az MTI-nek elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszból nyerték el a forrást, több pályázaton.

Az 50 férőhelyes óvodaépület energetikai felújítását és egy 109 négyzetméteres tornaszobával bővítését 125 millió forintból végezhetik el.

A bölcsőde hőszigetelésére, a gépészeti- és villamosrendszer felújítására és napelemek létesítésére 111 millió forintot fordíthatnak. Mindkét fejlesztéshez néhány millió forintos önerőt különített el a képviselő-testület.

Mindkét beruházásnál lefolytatták előzetesen a feltételes közbeszerzést, mindkettőn az ópusztaszeri Rend-Mobil Kft. lett a nyertes. A munkálatok napokon belül elkezdődnek, befejezésük jövő tavaszra várható. A gyerekeket a felújítás idején átmeneti helyen látják el.

A polgármester hozzátette, 366 millió forintból komplex fejlesztés valósul meg, amely magában foglalja két belterületi park rehabilitációját, egy horgásztó és környezete rendbetételét, valamint egy lovascentrumhoz, illetve egy különleges katonasírokat tartalmazó temetőhöz vezető út és a mellette futó kerékpárút javítását, szélesítését.

Pap István Tibor közölte: a dél-békési településen több mint kétmilliárd forint uniós támogatásból 10 kilométer hosszon építenek kerékpárutat, emellett saját forrásból a Ménesbirtok is épít kerékpárutat. A TOP Pluszos fejlesztéssel a kettő közötti kerékpárutat teszik rendbe.

E beruházáshoz is elindították a feltételes közbeszerzési eljárást, de még nem hirdettek nyertest. A kivitelezés leghamarabb ősszel kezdődhet el, 2024 végéig kell befejezni - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!