Tőzsde - Az amerikai piacok ünnep miatt zárva tartanak

Gazdaság, 2021.02.15

Az amerikai tőzsdék zárva tartanak hétfőn, ünnep miatt. Pozitív keddi kezdésre utalnak viszont a rekordmagasságba emelkedett kontraktuskülönbözet-jegyzések és az emelkedő határidős indexjegyzések is.

Pénteken a Wall Street vezető indexei nyereséggel zártak, a Nasdaq Composite új rekordon. A DJIA-30 és S&P-500 indexek egy százalékos, a Nasdaq Composite pedig közel két százalékos nyereséget gyűjtött az elmúlt héten.

Az árfolyamok részben a többnyire várakozáson felüli negyedik negyedéves vállalati eredményeknek köszönhetőek, főként azonban a Washingtontól várt gazdaságösztönző intézkedéseknek, valamint a korlátozások kivezetését előrevetítő oltóanyag-beszerzéseknek. Az Egyesült Államok július végéig 300 millió polgár beoltását lehetővé tévő szállítási kapacitást kötött le.

Hétfőn az európai tőzsdék nagy nyereségeket értek el, az amerikai piacok szokásos nyitása idején a páneurópai gyűjtőindexek 1,2 százalékos nyereséget mutattak, az euróövezeti pedig egy százalékosat.

Az olajár emelkedik, néhány napi negatív korrekció után ismét több mint egy éves csúcsokat döntöget a koronavírus-válság előtti árszinten. Az olajár a gazdasági fellendülésbe és a kereslet növekedésébe vetett bizalomnak köszönhetően emelkedik.

Az amerikai piacok szokásos nyitása idején a Brent nyersolaj ára 1,11 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 63,12 dolláron, a WTI ára pedig 1,28 százalékkal 60,23 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,06 százalékkal jegyzik erősebben, 1,2125 dolláron, az arany spot ára 0,29 százalékkal unciánként 1819,31 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!