Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb európai piacok

Gazdaság, 2019.07.11

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A londoni FTSE100 index 0,25 százalékos mínusszal, a frankfurti DAX-30 0,33 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,28 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,14 százalékos mínusszal zárta a kereskedést.

Az európai piacokon a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentése rontotta a befektetői hangulatot. Az IMF által csütörtökön közzétett dokumentum szerint az euróövezet gazdasága növekvő kockázatokkal szembesül egyebek mellett a kereskedelmi feszültségek, a Brexitet övező bizonytalanság, valamint az olasz gazdaság sebezhetősége következtében.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese Gerresheimer német csomagolóanyag-gyártó konszern volt mintegy 13,8 százalékos nyereséggel, miután negyedéves eredménye felülmúlta az előzetes várakozásokat. Ezzel szemben az Ocado brit online kereskedelmi és technológiai cég csaknem 6,2 százalékos mínuszban zárta a kereskedést annak következtében, hogy a befektetők rosszul fogadták a vállalat és az amerikai Kroger közös befektetési terveinek hírét. A Sika svájci vegyipari vállalat 4 százalékos csökkenéssel zárt, miután részvényét leminősítette a UBS.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,71 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,24 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,18 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 cent (0,04 százalék) mínusszal, 66,98 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,05 százalékkal, 0,65 dollárral 1411,85 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1253 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1255 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!