Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb európai piacok

Gazdaság, 2019.07.26

Mérsékelt pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.

A nem hivatalos adatok szerint a londoni FTSE100 index 0,80 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,47 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,57 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,41 százalékos emelkedéssel zárt.

A főbb európai piacokon mérsékelten optimista hangulat uralkodott pénteken, miután vezető amerikai vállalatok jó eredménybeszámolói segítettek némileg enyhíteni a befektetők csalódottságát, amiért az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön nem jelentett be azonnali hitelkönnyítő intézkedéseket. Kiemelkedően szerepelt a Vodafone, miután bejelentette, hogy tíz európai piacon új társaságba vonja össze adótornyait, és a vállalatot a későbbiekben a tőzsdére is bevezethetik.

A nagy dél-európai tőzsdék gyengén szerepeltek. A milánói FTSE MIB 0,3 százalékkal, a madridi IBEX 35 0,69 százalékkal süllyedt.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,13 százalékos, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,67 százalékos, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,00 százalékos nyereségben állt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!