Tőzsde - Erős kezdés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2022.01.26

Lendületes indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,65 százalékos, az S&P-500 index 1,41 százalékos, a Nasdaq Composite index 2,45 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Kedden az indexek veszteséggel zártak. A tőzsdemutatók az év eleje óta csökkentek, a szerdai kezdés előtt a DJIA 5,6 százalékkal, az S&P 8,6 százalékkal, a Nasdaq index 13,5 százalékkal állt mínuszban.

A szerdai lendületes kezdés jórészt a Microsoft minden várakozást felülmúló eredménybeszámolójának tulajdonítható. A Microsoft részvénye a kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban négy százalékkal emelkedett. A cég jó kilátásai az egész technológiai szektort megmozdították felfelé, a szintén jó eredményt bemutató Texas Instruments részvény például négy és fél százalékkal erősödött. A Meta Platforms, az Apple, az Alphabet, az Amazon.com, az Advanced Micro Devices és a Nvidia részvények is 2-4 százalékos erősödést értek el.

A piac nagy figyelemmel várja a Fed kétnapos monetáris politikai ülése utáni bejelentést, amitől a kamatemelések márciusra jelzett megkezdésének megerősítését várják.

Az olajár emelkedik és ismét hétéves csúcsnál jár. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI 0,91 százalékkal állt magasabban a nemzetközi piacon hordónként 86,38 dolláron, a Brent ára pedig 1,17 százalékkal ment fel 89,23 dollárra.

Az arany spot ára 0,65 százalékkal unciánként 1835,64 dollárra csökkent.

Az eurót 0,09 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1294 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!