Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.06.19

Az előző napi jelentős, egy-másfél százalékos indexemelkedés után szerdán is árfolyamnyereséggel indult a kereskedés a főbb amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,12 százalék, az S&P-500 index 0,09 százalék, a Nasdaq Composite index 0,19 százalék emelkedést mutatott a nyitást követően.

Kedden az európai és az amerikai tőzsdéken is jelentősen emelkedtek az indexek, Ázsiában pedig szerdán ötheti csúcsra kúsztak fel a mutatók, mert a befektetők abban reménykednek, hogy a Federal Reserve (Fed) is monetáris lazítással követi az Európai Központi Bank (EKB) példáját.

A Fed nyílpiaci bizottsága szerdán teszi közzé a kétnapos monetáris politikai ülésén meghozott döntését. A piac számít az irányadó dollárkamat csökkentésére, de nagyobb esélyt ad ennek a lépésnek a következő, júliusi kamatdöntő ülésen. A mostani ülést követő tájékoztatótól leginkább a monetáris lazítás várható ütemére vonatkozó jelzéseket várnak a befektetők.

Bátorítást adott a tőzsdei befektetőknek az is, hogy újraindulnak a kereskedelmi tárgyalások az Egyesült Államok és Kína között és így esély nyílik az ellentétek rendezésére. Donald Trump amerikai elnök a Twitteren megerősítette, a jövő héten hosszadalmas tárgyalást tart Hszi Csin-ping kínai elnökkel Japánban, a G20-csoport csúcstalálkozójának keretében, és újraindítják a kereskedelmi tárgyalásokat.

A Brent nyersolaj ára 0,82 százalékkal hordónként 61,62 dollárra, a WTI ára 0,43 százalékkal 53,88 dollárra csökkent. Az amerikai nyersolajkészletek a vártnál kisebb mértékben csökkentek az elmúlt héten, ami ellentételezte az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok várható rendeződésének egyébként pozitív olajpiaci hatását.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik magasabban 1,1208 dolláron, az arany ára 0,31 százalékkal unciánként 1346,55 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!