Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.10.11

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon elért haladást nyugtázva lendületes erősödéssel tetézték a pénteki nyitáskor az előző napi pozitív zárást az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,75 százalékkal, az S&P-500 index 1,09 százalékkal, a Nasdaq Composite index 1,23 százalékkal emelkedett a pénteki nyitásban.

Donald Trump amerikai elnök "nagyon jónak" minősítette a csütörtökön Kínával Washingtonban megkezdett tárgyalásokat. A Fehér Ház egyik tisztviselője pedig azt mondta, hogy "valószínűleg a vártnál jobban" alakultak a tárgyalások csütörtökön.

Az olajárakat a világkereskedelmi kapcsolatok rendeződésének jelei mellett az OPEC termeléskorlátozási szándéka emelte meg pénteken. Az OPEC főtitkára csütörtökön jelezte, hogy a szervezet decemberi közgyűlésén szóba kerülhet a termelés eddiginél nagyobb korlátozásának a lehetősége is.

A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedési idő kezdetén 0,76 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 59,55 dolláron, a WTI ára 0,54 százalékkal 53,84 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,40 százalékkal jegyzik erősebben 1,1048 dolláron, az arany spot ára 0,54 százalékkal unciánként 1485,47 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!