Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.10.15

Lendületes árfolyamerősödéssel díjazták a keddi kereskedés kezdetén a harmadik negyedévi tőzsdei beszámolói szezon első fecskéit az amerikai értékpapírpiacok, felpezsdítve ezzel a világkereskedelmi aggodalmak miatt hétfőn erejét veszített kereskedést.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,51 százalék, a Nasdaq Composite index 0,32 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.

A JPMorgan Chase bankház a Wall Street várakozásait felülmúló jelentést tett közzé a tőzsdei nyitás előtt, részvényének árfolyama már a tőzsdén kívüli forgalomban két százalékkal emelkedett.

A piac egyébként a banki ágazattól 1,2 százalékos eredménycsökkenést vár az alacsonyabb kamatkörnyezet és a világkereskedelmi feszültségek miatt. Az S&P-500 index tagvállalataitól összességében is eredménycsökkenést vár a piac, a leggyengébb negyedéves teljesítményt mintegy három éve az amerikai-kínai ellentétekkel terhelt üzleti környezetben. Az eredménycsökkenés a várakozások szerint a feldolgozóipari vállalatokat érintheti a legérzékenyebben.

A Goldman Sachs részvénye egy százalékkal gyengült a tőzsdén kívüli forgalomban negyedéves nyeresége 27 százalékos csökkenése miatt.

Kedden a nagyobbak közül még a Wells Fargo és Citigroup negyedéves beszámolója várható.

Az értéktőzsdével ellentétben az olajpiac figyelme nem fordult el az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások alakulásáról. A már karnyújtásnyira hitt részleges megállapodás halasztásáról adott kínai jelzés miatt az olajár a hétfői két százalék esés után kedden tovább csökkent. Az amerikai kereskedési idő kezdetén a WTI nyersolaj ára 0,49 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 53,33 dolláron, a Brent ára pedig 0,40 százalékkal 59,11 dollárra csökkent.

Az eurót 0,27 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0998 dolláron, az arany spot ára 0,34 százalékkal unciánként 1492,45 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!