Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.11.07

Indexemelkedéssel nyugtázták a csütörtöki nyitáskor az amerikai tőzsdeindexek az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon elért haladásról érkező híreket, valamint a kezdés előtt publikált kedvező negyedéves vállalati eredményeket.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,35 százalék, az S&P-500 index 0,41 százalék, a Nasdaq Composite index 0,53 százalék nyereséget mutatott.

Kína csütörtökön jelezte, hogy megállapodás született a megemelt importvámok fokozatos leépítéséről az Egyesült Államokkal. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokban közvetlenül érintett vállalatok részvényei már a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban erősödtek. A 3M és a Caterpillar részvénye egy százalékkal, a félvezető-ipari vállalatoké, az Intel Corp, a Micron Technology és az Nvidia Corp cégeké két százalék körüli mértékben.

A Quallcomm részvénye eredmény beszámolójának köszönhetően erősödött hat százalékkal. Az Expedia online utazási iroda részvénye a várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményre 13 százalékos gyengüléssel reagált.

A kedvező makrogazdasági adatok sorát erősítette csütörtökön az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók számának várakozásokat meghaladó múlt heti csökkenése is.

Az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek rendeződésének a lehetősége az olajárakat is jócskán feljebb segítette csütörtökön. A WTI nyersolaj ára 1,77 százalékkal hordónként 57,31 dollárra emelkedett, a Brent nyersolajé pedig 1,10 százalékkal 62,42 dollárra.

Az eurót 0,01 százalékkal jegyzik erősebben 1,1066 dolláron, az arany spot ára 0,35 százalékkal unciánként 1485,10 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!