Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.01.08

A csütörtöki rekordzárás után újabb rekordok felé vettek emelkedő irányt a pénteki nyitáskor az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,09 százalékos, az S&P-500 index 0,41 százalékos, a Nasdaq Composite index pedig 0,72 százalékos erősödéssel nyitott.

Az újabb rekord mellett a DJIA és a Nasdaq indexek a negyedik egymást követő hetet fejezhetik majd be nyereséggel.

Az emelkedő lendület annak köszönhető, hogy a gazdaságösztönző intézkedésektől várt pozitív hatás a befektetők várakozásai szerint maga alá gyűri a járvány terjedésének a következményeit. A decemberi munkaügyi adatok a koronavírus-járvány miatt tavasszal bekövetkezett visszaesés óta először mutatták a foglalkoztatás csökkenését. Mindazonáltal a befektetők nagy reményeket fűznek az elmúlt héten elfogadott 900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomaghoz.

Az olajár tovább emelkedik a szaúdi termeléscsökkentési ígéretnek köszönhetően. A világpiacon a koronavírus válság előtti szinten újabb 11 havi árcsúcsot értek el a főbb olajtípusok.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 1,67 százalékkal állt magasabban, hordónként 51,68 dolláron a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 1,73 százalékkal 55,32 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,06 százalékkal jegyzik erősebben 1,2277 dolláron, az arany spot ára 1,47 százalékkal unciánként 1885,70 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!