Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.05.05

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás és a technológiai részvényeket érintő nyereséglefölözés után.

A DJIA-30 index 0,17 százalékos, az S&P-500 index 0,43 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,81 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést.

Kedden az indexek vegyesen zártak. A többnyire a hagyományos ágazatok nagyvállalatait felsorakoztató DJIA index csekély emelkedéssel, a jórészt technológiai részvényeket jegyző S&P és Nasdaq indexek pedig veszteséggel. A Nasdaq index egy hónapja a legrosszabb napját zárta 1,9 százalékos veszteséggel.

A profitkivétel miatt kedden nagy, 1,5-2,5 százalékos veszteségeket elszenvedő technológiai cégek, az Apple, az Alphabet, az Amazon, a Tesla és a Microsoft részvények a szerdai nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban 0,5-1,5 százalékkal erősödtek.

Az S&P és Nasdaq indexek rekordokat értek el az elmúlt héten a folyamatban lévő negyedéves tőzsdei beszámolószezon jó eredményeit nyugtázva.

A szerdai nyitás előtt kedvező makrogazdasági mutatók láttak napvilágot. A privát szféra nem mezőgazdasági ágazataiban hét hónapja, tavaly szeptember óta a legnagyobb számban növekedett a foglalkoztatás áprilisban.

A gazdasági növekedéssel szorosan korreláló hagyományos iparágak képviselői, az olajipari, gépipari és pénzügyi ágazatokból 0,5 és 1,0 százalék körüli eredményeket értek el a tőzsdei kezdés előtt.

Az olajár már a harmadik egymást követő napja emelkedett szerdán. és a Brent ára már a 70 dolláros határral kacérkodik. Az amerikai olajkészletek az elmúlt héten a piaci várakozások háromszorosával csökkentek.

Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI 0,82 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 66,23 dolláron, a Brent ára pedig 0,99 százalékkal emelkedett 69,56 dollárra.

Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2004 dolláron, az arany spot ára 0,63 százalékkal csökkent unciánként 1781,55 dollárra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!