Tőzsde - Erőteljes indexemelkedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.04.16

Lendületes indexerősödés követte a pozitív kezdést hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon, mivel alábbhagyott a befektetői aggodalom a szíriai konfliktus eszkalálódása miatt és a befektetői figyelem a kedvező makrogazdasági adatokra és vállalati eredményekre terelődött át.

A kereskedés vége előtt másfél órával a DJIA-30 index 1,2 százalék, az S&P-500 index 1,1 százalék, a Nasdaq Composite index 0,9 százalék nyereséget mutatott.

A vállalati eredmények közül a Bank of America negyedéves beszámolója is várakozáson felülinek bizonyult, a részvény kezdetben erősödött, majd lefelé korrigált. A már közzétett első negyedéves eredmények többsége pozitív módon cáfolt rá az elemzői előrejelzésekre. Például a múlt héten a BlackRock, a J.P. Morgan a Chase és a Citigroup is. A FactSet prognózisa szerint az idei első negyedéves eredmények 17 százalékos nyereségnövekedést hoznak az S&P-500 index tagvállalatainak.

Pozitívan értékelték a tőzsdei befektetők a kiskereskedelmi forgalom várakozáson felüli márciusi növekedését is, valamint a New York állam feldolgozóipari teljesítményének áprilisi növekedéséről tanúskodó mutatószám közzétételét is.

Az olaj ára csökkent, a WTI 1,41 százalékkal hordónként 66,44 dollárra, a Brent 1,25 százalékkal 71,67 dollárra.

A dollár gyengült, az arany ára emelkedett: az eurót 0,39 százalékkal jegyezték erősebben 1,2378 dolláron, az arany ára 0,16 százalékkal 1350,10 dollárra emelkedett unciánként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!