Tőzsde - Frankfurt kivételével mínuszban zártak a főbb európai piacok

Gazdaság, 2019.04.24

Frankfurt kivételével mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.

A londoni FTSE100 index 0,68 százalékos mínusszal, a frankfurti DAX-30 0,63 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,28 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,03 százalékos mínusszal zárta a kereskedést.

Szerdán az előző naphoz hasonlóan negyedéves vállalati beszámolók voltak a befektetői figyelem középpontjában, a kedvező vállalati jelentések miatti optimizmust azonban beárnyékolták a kínai gazdasági növekedés alakulását övező aggodalmak. A pekingi vezetés ugyanis visszafoghatja gazdaságélénkítő lépéseit a vártnál nagyobb első negyedéves növekedés láttán.

A szerdai kereskedésben az európai nagyvállalatok között a nap egyik nyertese, több mint 12 százalékos plusszal a német SAP részvénye volt, miután a szoftvergyártó a felhőszolgáltatások erős teljesítményének köszönhetően a vártnál jobb negyedévet zárt március végén a szerdán közzétett gyorsjelentése szerint. A svájci Novartis gyógyszeripari konszern részvénye 2,4 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést annak köszönhetően, hogy javította idei profitvárakozását.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,05 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,05 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,01 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 6 cent (0,08 százalék) mínusszal, 74,45 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,36 százalékkal, 4,55 dollárral 1277,75 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1166 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1191 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!